La revolució tecnològica que vivim des de les darreres dècades del segle XX ha provocat un canvi radical en les formes en que ens comuniquem i ens relacionem. Les generacions que han nascut i crescut envoltats d’aquestes noves tecnologies, identificats per Marc Prensky com a digital natives, tenen diferents formes de pensar i de processar la informació que aquelles generacions nascudes posteriorment, digital immigrants, que han hagut de aprendre a utilitzar aquestes noves tecnologies.
Prensky fa una analogia amb l’adaptació cultural que ha de realitzar un immigrant a un nou país d’origen, pot adaptar-se plenament a aquest nou país, però sempre mantindrà el seu accent a l’hora de parlar el nou idioma après. El seu fill però, nascut ja a una nova societat, hi estarà plenament integrat.
En l’actualitat les nostres aules es veuen poblades d’estudiants natius, i alhora de professors immigrants en noves tecnologies; els estudiants han canviat radicalment, i això hauria de comportar un gran esforç d’adaptació de la comunitat docent per adaptar-se a una nova metodologia. Es fa necessari transformar les aules en comunitats d’aprenentatge per afavorir la creació d’un coneixement individual en base a la creació d’un esforç col·lectiu de comprensió.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario